Curriculum vitae

Indien je gaat solliciteren op een vacature is het belangrijk om jouw talenten en ervaringen zo correct en interessant mogelijk over te brengen aan je recruiter en potentiële werkgever. Het allereerste contact met je recruiter is je cv. Je cv zegt wie jij bent en wat je kunt. Besteed hier voldoende aandacht aan! Om je hierbij te helpen, heeft Recruitment.nl belangrijke tips, do's en don'ts, een checklist en praktische voorbeelden van een cv samengesteld, die je kunnen helpen bij het maken van je eigen curriculum vitea.

Tips voor het curriculum vitae

Het curriculum vitae is een zelfgemaakte marketingtool. Of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, hangt voor een groot deel af van hoe goed je cv is. Het cv biedt jou dus de kans om de recruiter en/of potentiële werkgever te laten zien dat jij de juiste ervaring, opleiding en competenties bezit voor de openstaande functie. Daarentegen kan de manier waarop jouw cv eruit ziet, of wat je er allemaal in hebt gezet, er ook juist voor zorgen dat je niet wordt uitgenodigd. Om dat te voorkomen, heeft Recruitment.nl een twintigtal belangrijke tips voor je cv op een rijtje gezet, die je kunnen helpen bij het opstellen van jouw curriculum vitae.

Do's en don'ts voor het curriculum vitae

Bij het maken van je curriculum vitae heb je als doel om ervoor te zorgen dat je potentiële werkgever in een oogopslag ziet dat jij de beste kandidaat bent voor de vacature, waardoor men je direct wil uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. De werkgever kan dit zien doordat jouw vaardigheden, werkervaring en opleiding(en) in je cv duidelijk overkomen en precies aansluiten op de vacature. Wil je perfect voor de dag komen, controleer dan je cv nog even aan de hand van de volgende do's en don'ts voor het cv.

Curriculum Vitae checklist

Wat hoort er nu wel en niet in je cv te staan? Om antwoord te geven op deze vraag, is het handig om bij het opstellen van je cv een checklist bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je alles vermeldt wat er in hoort te staan. Kijk hier voor een uitgebreide cv-checklist.