Timing richt zich op beroepen van de toekomst

Drone-piloten, robotfixers en VR-producers: volgens Timing zullen deze beroepen binnenkort aan de orde van de dag zijn. Het uitzendbureau schreef een prijsvraag uit: ‘Welke uitvoerende baan heeft volgens jou de toekomst?’ De winnaars, die vanavond (3 oktober) bekend worden gemaakt, winnen een opleiding tot drone-piloot, VR-producer of 3D-printer-conciërge.

Investeren in later

Werknemers dienen nu te investeren in moderne vaardigheden om in de toekomst succesvol te zijn, zo stelt Timing. Commercieel directeur Paul Haarhuis: “Uitvoerend werk zal door alle technologische ontwikkelingen en door de opkomst van robots de komende jaren veranderen. Een deel van onze flexkrachten zal opnieuw toegang moeten vinden tot de arbeidsmarkt.”

Om die uitvoerende krachten te helpen, biedt Timing opleidingsmogelijkheden aan. Haarhuis: “Door onze samenwerking met de grootste online opleider van Nederland bieden we onze flexkrachten de mogelijkheid om in hun ontwikkeling te investeren. Zolang flexkrachten via ons werken, kunnen ze onbeperkt en gratis online hun vaardigheden bijspijkeren.”

Banen met toekomst

Timing roept iedereen met een uitvoerende baan op om na te denken over de toekomstbestendigheid van zijn beroep. De prijsvraag, ‘Welke uitvoerende baan heeft volgens jou de toekomst?’, is onderdeel van deze campagne. De drie origineelste inzendingen worden beloond met een opleiding tot drone-piloot, VR-producer of 3D-printer-conciërge. Voor de aardigheid horen hier ook een drone, 3D-printer en 360-gradencamera bij.

Datum: 03-10-2016
Bron: Timing


Nieuws overzicht