Omzetstijging van 9% voor Korn/Ferry International

Het Amerikaanse executive search bureau Korn/Ferry International heeft in het afgelopen kwartaal een omzetstijging van 9% gerealiseerd, naar 265 miljoen euro. Dat blijkt uit resultaten van het derde kwartaal voor het gebroken boekjaar 2012/2013 van Korn/Ferry

Wereldwijde omzetdaling

De stijging werd mede veroorzaakt door recente acquisities die voor ruim 7% bijdroegen aan de groei. De groeicijfers zijn echter een uitzondering in de executive search industrie. De Association of Executive Search Consultants (AESC) had namelijk deze week bekend gemaakt dat er momenteel een wereldwijde omzetdaling was geconstateerd onder executive search bureau's. De resultaten van Korn/Ferry overtroffen dan ook de verwachtingen van analisten, ondanks een daling van de netto-inkomsten. De totale omzet steeg met 8% tot 275 miljoen euro. De nettowinst daalde uiteindelijk wel met 19% tot 9,5 miljoen dollar als gevolg van hogere kosten en lagere operationele marges.

Jaar van groei

CEO Gary Burnison van Korn/Ferry International zei over de cijfers: "Ik ben blij met de resultaten over het derde kwartaal, waarin we opnieuw een jaar van groei hebben kunnen laten zien, binnen onze bredere talentmanagement-oplossingen". "Korn/Ferry continueert haar ontwikkeling in het vinden van de beste talenten, door uit te zoeken ‘wie ze zijn’ en bedrijven te helpen met de ontwikkeling, opbouw en samenstelling van winnende teams door de juiste combinatie van talent. Vooruitkijkend op het komende kwartaal verwacht de recruiter een omzet van tussen de 275 en 300 miljoen euro.

Datum: 08-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Korn Ferry International

Nieuws overzicht