Wereldwijde omzetdaling voor executive search bureaus

De wereldwijde executive search industrie heeft over het jaar 2012 een omzetdaling gerealiseerd van 6,4% naar in totaal 7,5 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van de  Association of Executive Search Consultants. 

Ondanks een daling van het aantal nieuwe executive search opdrachten (-7,1%) in 2012, nam de fee per opdracht wel toe (+1,7%), wat de aanhoudende vraag aangeeft naar high-end recruitmentoplossingen.

Peter Felix, CEO van AESC, zij over de resultaten: "Naast de over het algemeen teleurstellende resultaten zijn er ook enkele lichtpuntjes voor ons vakgebied. Zo is de wereldwijde omzet in 2012 nog niet ver verwijderd (-11,5%) van de all-time high in 2008, ondanks de volatiliteit in de wereldeconomie en de zeer moeilijke economische omstandigheden in een aantal Europese landen en de vertragende 'opkomende' economieën in Azië. Bepaalde sectoren, zoals de industrieële technologie, life sciences en energie bleven robuust, ondanks een kleine vermindering van het aantal zoekopdrachten. Daarnaast lijkt het niveau van executive search opdrachten verder ‘omhoog’ te bewegen binnen de recruitmentmarkt, een factor die wordt bevestigd door klantorganisaties, welke aangeven dat ze alleen nog maar executive search firma’s inhuren voor de meer uitdagende, hoogste en vertrouwelijke opdrachten."

Datum: 06-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Executive Search

Nieuws overzicht