Zzp’ers willen beter ratingsysteem om op te vallen

Vrijwel twee derde van de zzp’ers ziet graag een ratingsysteem om zich te onderscheiden bij potentiële werkgevers. Een dergelijk systeem voorziet zzp’ers idealiter van specifieke ervaringen en vaardigheden op gebied van zowel soft als hard skills. Aanleiding is dat 39% van de zzp’ers het moeilijk vindt om zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dat blijkt uit een onderzoek van managed service provider FastFlex onder 617 zzp’ers.

Ratingsysteem

Jeroen Groothoff, sales manager bij FastFlex, verklaart: “De noodzaak tot profilering van zzp’ers is niet alleen een direct gevolg van de stijging van het aantal zzp’ers, maar komt ook door de versnippering van het aantal marktplaatsen. Voor opdrachtgevers zou een ratingsysteem ook een uitkomst zijn, want voor hen is het lastig om de juiste zzp’er voor de klus te vinden. Een online ratingsysteem via cloud sourcing, dat onderdeel uitmaakt van een portal met nieuwe opdrachten, zou voor zzp’ers en opdrachtgevers daarom een slimme oplossing zijn.”

Cloud sourcing

De focus op soft skills wordt steeds belangrijker voor zzp’ers, omdat deze moeilijk in kaart zijn te brengen met de huidige aanwezige systemen. Cloud sourcing zou een goede manier zijn om die soft skills meer naar voren te laten komen in een nieuw systeem. Bovendien kunnen zzp’ers met een systeem als deze hun tarieven beter verantwoorden.

Datum: 20-08-2013
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht