Yacht wil technici werven in het buitenland

Detacheringsbureau Yacht, onderdeel van uitzendconcern Randstad, werft vanaf heden wereldwijd hoogopgeleide technici. Dit komt doordat er in Nederland een te grote vraag is naar deze werknemers en het aanbod slechts gering is.

Toenemende vraag

Het Global Sourcing Center (GSC) gaat de werving van technici verzorgen. De vraag naar technische werknemers is vooral hoog bij de high tech bedrijven in Eindhoven en maritieme bedrijven in Rotterdam. Om de toenemende vraag aan te kunnen, moet door Yacht nu naar het buitenland gekeken worden waar meer mensen voor een IT-opleiding en –baan kiezen.

Minder technici in Nederland

Leon van Gerwen, manager van GSC, ziet de noodzaak in: “Zoals iedereen weet is de vraag naar technici onverminderd groot. En terecht dat velen zich zorgen maken. Want nog steeds kiezen slechts 2,4 van de 10 studenten voor een studie in de techniek, terwijl dit in andere landen 4 op de 10 is. We hebben slimme en vakbekwame technici nodig voor de hi-tech, zorg, energievoorziening, bouw, industrie, ICT en voedselproductie, om de uitstroom van oudere technici aan te vullen.”

Voordelen al merkbaar

Van Gerwen vervolgt: “Dankzij het feit dat wij als onderdeel van Randstad in meer dan 40 landen aanwezig zijn, kunnen we snel goede mensen werven van over de gehele wereld. De eerste 100 technici afkomstig uit meer dan 25 landen zijn al aan het werk.”

Datum: 02-07-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Yacht

Nieuws overzicht