Yacht: ‘Vraag naar recruiters stijgt explosief’

De HRM-arbeidsmarkt zit in de lift, zo meldt werving-en-selectiebureau Yacht. De vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39% gestegen. Vooral recruiters zijn gewild.

Enorme stijging gevolg van aantrekkende economie

De vraag naar recruiters was het tweede kwartaal van 2015 maar liefst 71% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vooral in Amsterdam (95%) is de groei explosief toegenomen. Volgens Ellen Bergh, commercieel manager bij Yacht, heeft dit alles te maken met de herstellende economie: “Het recruitmentvak heeft sterk geleden onder de vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen paar jaar. Het vak werd weggeschoven onder HR en niet langer gezien als separate functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug.”

Specialisten op meerdere terreinen

Aan de recruiters van vandaag de dag worden hoge eisen gesteld. Ze dienen niet alleen een expert te zijn op het gebied van recruitment en HRM, maar ook in een specifieke branche of specialistisch vakgebied. Bergh: “Bij Yacht werken we alleen met recruiters die zich ook in de inhoud van het vakgebied hebben gespecialiseerd. Onze acht vakgebieden hebben allemaal eigen recruiters die als stevige gesprekspartners bij onze opdrachtgevers aan tafel zitten. Ik ben ervan overtuigd dat alleen zo de beste matches ontstaan.”

Datum: 10-08-2015
Bron: Yacht


Tags: Yacht

Nieuws overzicht