Yacht: Vraag naar financieel specialisten neemt toe

De vraag naar financieel specialisten is in het derde kwartaal van dit jaar toegenomen met 10%, blijkt uit cijfers van werving-en-selectiebureau Yacht.

Vooral in accountancy sterke groei

Sinds het begin van 2014 is al een sterke groei zichtbaar, die in het derde kwartaal licht afvlakt. Deze afvlakking wordt vooral veroorzaakt door een daling van 6% bij de financieel administratieve functies. De functiegroepen business controllers, auditors en accountants laten juist een opvallende groei zien. In deze laatste groep is de stijging zelfs 40%.

Eenzijdige toename

“De totale groei naar financieel specialisten laat in het derde kwartaal weer mooie cijfers zien,” concludeert Erik Kolthof, competence director van Yacht. “Groeiden aan het begin van het jaar nog alle functies voor financieel specialisten, nu zien we een eenzijdige groei in bepaalde functiecategorieën. Deze eenzijdige groei zal de komende tijd, door toenemende specialisatie, verder groeien.”

Steeds scherpere eisen

Yacht constateert dat de eisen die aan financieel specialisten worden gesteld, steeds scherper worden. Behalve een goede financiële opleiding worden er op het gebied van ERP-pakketten, business intelligence tools en specifieke werkervaring steeds meer voorwaarden gesteld. Mede hierdoor worden financieel specialisten al vroeg in hun carrière gedwongen om keuzes te maken. Kolthof: “De breed opgeleide en multifunctionele financieel specialist is in zijn laatste levensfase. Specifieke persoonlijke competenties en eigenschappen zullen een steeds grotere rol gaan spelen in het vervullen van de vacatures.”

Datum: 13-10-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Yacht

Nieuws overzicht