Werkzoekende bereid cursus te volgen voor een baan

Mensen die op zoek zijn naar werk vinden het geen enkel probleem een cursus of training te volgen voor hun nieuwe baan. Maar liefst 91% van de werkzoekenden geeft dit aan.
Onder de respondenten zegt 30% alleen een cursus te volgen, wanneer de werkgever deze bekostigd. 7% geeft aan indien nodig misschien een cursus te volgen en slechts 1% weigert zichzelf te trainen. Dat blijkt uit een enquête van vacaturesite Jobbird.com.

Positieve ontwikkeling

Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird, zeg hierover dat werkzoekenden flexibel dienen om te gaan met de huidige mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wanneer een cursus noodzakelijk is om zichzelf te verbeteren, dan doen de meesten dit. Een positieve ontwikkeling, want er zijn veel mensen die werkloos zijn en in bepaalde branches is er een tekort aan mensen. Om- en bijscholing is dus zeer relevant, aldus Cruiming.

Verstandige keuze

Cruiming zegt verder dat de technieksector alleen al 150.000 mensen tekort komt. Hij stelt dat werkzoekenden vrijwel tot alles bereid zijn voor een baan, ook indien de cursus voor eigen rekening is. Hij noemt dit een verstandige keuze, aangezien volgens hem een van de alternatieven niet al te rooskleurig is, namelijk een leven lang werkloos zijn.

Datum: 06-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Jobbird.com, Solliciteren

Nieuws overzicht