Vraag naar financieel specialisten neemt explosief toe

De vraag naar financieel specialisten is in het eerste kwartaal van 2015 met 22% gestegen. Dat meldt detacheringsbureau Yacht deze week. Met name hbo’ers en wo’ers die drie tot zes jaar werkervaring hebben, zijn gewild door werkgevers.

Toekomstbestendig

Ansco Dokkum, directeur finance bij Yacht: “Je merkt dat bedrijven al geruime tijd bezig zijn om hun financiële afdeling toekomstbestendig te maken. Finance managers en controllers worden als eerste aangenomen, daarna volgt het verder opbouwen van de afdelingen.” Dokkum is verder verheugd over de toegenomen vraag naar financieel specialisten met enkele jaren werkervaring: “Eindelijk is er weer meer vraag naar professionals die een tweede of derde stap willen maken in hun loopbaan.”

Regionale verschillen

Yacht constateert dat er grote regionale verschillen optreden in de vraag naar financiële professionals. In de regio Amsterdam neemt de vraag bijvoorbeeld sterk toe (met 25%), terwijl de groei in de omgeving van Rotterdam veel kleiner is (zo’n 7%). Landelijk zijn er op dit moment 12.600 vacatures voor financieel specialisten, terwijl dit aantal eind 2014 nog op 11.600 lag.

Populairste functies

Het meest gewild zijn accountants: voor deze functie staan maar liefst 2908 vacatures open. Ook business controllers zijn met 2359 vacatures populair, terwijl er voor finance managers 1532 vacatures open staan. Ook relatief gezien groeide de vraag naar accountants het hardst (+43%). Andere snelle stijgers zijn business analisten (+41%) en assistent controllers (+28%).

Datum: 19-05-2015
Bron: Yacht


Tags: Yacht

Nieuws overzicht