Volt Information Sciences rapporteert hogere omzet

Het Amerikaanse arbeidsbemiddelingsconcern Volt Information Sciences heeft vorige week over het laatste kwartaal van 2012 een omzetgroei van 3% gerapporteerd. Het concern maakte wel bekend dat door de voortdurende accounting problemen, alle cijfers slechts schattingen zijn.

Gunstig resultaat

Volt, dat met name gespecialiseerd is in het bemiddelen van ICT-functies, zag de omzet in het segment waarin de personeelsdiensten zich bevinden, in het vorige kwartaal stijgen naar 370 miljoen euro. De totale omzet in 2012 steeg met 4% naar 1,4 miljard euro. In 2012 waren er via Volt gemiddeld genomen 32.000 werknemers aan het werk in vergelijking met 31.600 een jaar eerder. De omzettoename in het vierde kwartaal en het fiscale jaar was voornamelijk het resultaat van eerder uitgestelde inkomsten, toegenomen consultancy-inkomsten, interim recruitment- en outsourcingsdiensten.

Accounting problemen

Volt Information Sciences staat bekend om zijn accountancyproblemen en heeft al sinds 2009 als gevolg van een herevaluatie van het omzetverantwoordingsbeleid en andere boekhoudkundige zaken geen officieel financieel inzicht kunnen geven aan haar aandeelhouders en de Amerikaanse toezichthouders. Het is hiervoor vorig jaar nog aangeklaagd door het Amerikaanse Shuman Law Firm en heeft in januari van dit jaar bekend gemaakt een overeenkomst te treffen met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om de issues te schikken die betrekking hebben tot een SEC-onderzoek naar de accounting problemen.

Over Volt

Volt is een wereldwijde leverancier van technologie, informatie- en personeelsdiensten. Het bedrijf heeft haar hoofdkwartier in de Verenigde Staten en heeft ook enkele locaties in Europa, waaronder in België.

 

Datum: 12-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Volt Information Sciences

Nieuws overzicht