VN geïnteresseerd in Nederlandse arbeidsbemiddeling

De Verenigde Naties (VN) zijn van plan het Nederlandse samenwerkingsverband tussen uitzenders en overheden te introduceren in andere landen. De Nederlandse uitzendorganisatie ABU en Europese uitzendorganisatie Eurociett krijgen op dinsdag 19 maart bezoek van een vertegenwoordiger van de International Labour Organization (ILO), om informatie uit te wisselen. ILO is een onderdeel van de VN, dat zich bezighoudt met het opstellen en bewaken van internationale normen voor arbeid.

Nederland loopt vooruit

Donna Koeltz, vertegenwoordiger van de ILO, is specialist in arbeidsdienstverlening en wil de kennis die zij tijdens het bezoek opdoet, delen met andere landen. Nederland loopt voor op het gebied van samenwerking tussen private en publieke arbeidsmarktpartijen. Door de samenwerking tussen gemeenten, het UWV en de uitzendbranche, worden in ons land traditionele paden doorbroken, waardoor mensen (weer) aan het werk komen. Bovendien leidt de samenwerking tot effectieve oplossingen bij de aanpak van malafide uitzendorganisaties en de huisvesting van arbeidsmigranten.

Programma bezoek

De delegatie zal op bezoek gaan bij het project Baanbrekend in Dordrecht, dat vanaf de start van het project ruim 900 bijstandsgerechtigden aan een baan heeft geholpen. Andere bezoeken die op het programma staan zijn een speeddate tussen werkzoekers en uitzendorganisaties in Dordrecht  en een woonlocatie voor arbeidsmigranten. Daarnaast geeft Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten een presentatie over de aanpak tegen malafide arbeidsconstructies.

Datum: 18-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: ILO, Verenigde Naties

Nieuws overzicht