Vertrouwen van werknemer in werkgever stijgt

Het vertrouwen van werknemers in hun werkgever is weer aan het stijgen in Nederland. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van werkgeverschapsorganisatie Great Place to Work. Voor het onderzoek werden 27.000 werknemers ondervraagd, waarvan 84% aangeeft zich als een volwaardig lid van de organisatie te voelen. Dat meldt Metro Nieuws vandaag.

Betere scores dan vorig jaar

Het zijn met name de gebieden eerlijkheid, geloofwaardigheid en respect die beter scoren dan vorig jaar. 88% denkt dat zijn werk van belang is en 74% is trots op wat het bedrijf heeft bereikt. Daarnaast gelooft ruim driekwart dat het management alleen mensen ontslaat wanneer dit niet anders kan. 58% van de ondervraagden geeft aan betrokken te worden bij beslissingen die hen aangaan. Al deze percentages liggen net iets hoger dan in 2012.

Niet alleen positief

Toch is het opmerkelijk dat werknemers korter denken te blijven bij hun huidige werkgever en minder zin hebben om naar het werk te gaan. Daarnaast wordt het gat tussen de best en minst gewaardeerde werkgevers steeds groter. Het is dus zeker niet alleen positief ten opzichte van vorig jaar.

Werknemers zijn minder angstig

Erik van Riet, directeur van Great Place to Work Nederland, ziet dit ook in, maar is overwegend positief: “Op vrijwel alle gebieden zijn werknemers iets meer tevreden vergeleken met vorig jaar. Dat er weer sprake is van een licht herstel, geeft vertrouwen voor de toekomst. De afgelopen jaren waren werknemers angstiger en vooral bezig met het behouden van hun baan. Ik denk dat mensen inmiddels weer langzaam maar zeker hun dromen na durven te jagen. Je moet altijd verder kijken dan alleen je eigen organisatie en kunt veel leren van elkaar. Werkgevers kunnen een strategie die bij een ander bedrijf werkt niet zomaar blind overnemen. Wat bij het ene bedrijf werkt, hoeft bij het andere nog geen succes te zijn.”

Datum: 19-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Great Place to Work, Werknemersvertrouwen

Nieuws overzicht