Vergaderingen en e-mails bedreigen productiviteit werknemers

HR-managers maken zich zorgen over de productiviteit van werknemers. Vooral de constante stroom binnenkomende e-mails en de improductieve vergaderingen zorgen voor onvrede. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half onder HR-managers.

Overload aan e-mail

Ruim een derde van de ondervraagden (37%) geeft aan dat hun medewerkers klagen over het toenemende aantal e-mails. De werknemers maken zich vooral zorgen om het feit dat hun concentratie wordt verstoord door de vele irrelevante e-mails die ze ontvangen. Bovendien stellen ze dat hun productiviteit hierdoor afneemt.

Onvruchtbare vergaderingen

Ook niet-productieve vergaderingen vormen een grote ergernis: liefst 83% van de ondervraagde HR-managers ervaart een deel van de vergadering als pure tijdverspilling. Gebrek aan besluiten, slechte voorbereiding en een gebrekkige focus worden genoemd als oorzaken van de improductiviteit.

Productiviteitsslag hard nodig

“Bedrijven kunnen een flinke productiviteitsslag maken, wanneer zij deze problemen waar medewerkers tegenaan lopen slim adresseren”, stelt Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland. “Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door samen met medewerkers vergaderingen te evalueren of door gezamenlijk afspraken te maken over intern e-mailverkeer.”

Datum: 16-12-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half, Robert Half International

Nieuws overzicht