Veel Nederlandse werknemers zeer ambitieus

Een groot deel van de Nederlandse werknemers zegt zeer ambitieus te zijn. Werkgevers denken hier iets anders over. Dat blijkt uit een onderzoek van scholingsinstituut ISBW Opleiding & Training gehouden onder 363 werknemers en 151 werkgevers. Maar liefst 89% van de werknemers geeft zichzelf op het gebied van ambitie een dikke voldoende.

Werkgever en werknemer niet eens

Van de werknemers geeft 51% zichzelf een 8 of hoger en maar 2% geeft zichzelf een onvoldoende. Opvallend is dat werkgevers de ambitie van werknemers minder hoog beoordelen. 58% geeft een 7 aan zijn werknemers, 16% geeft nog net een 6 en 8% geeft een onvoldoende. Werkgevers zijn dus minder positief.

Ambitie is goed

Else Slegers, directeur van ISBW, ziet het gunstige zelfbeeld als een positief iets: “Gezien de scores die werknemers en werkgevers toekennen aan persoonlijke ambitie is er gelukkig niks mis met de ambitie van werknemers in Nederland. Ambitie maakt dat je zelf initiatief neemt voor je persoonlijke ontwikkeling. En dat is belangrijk, want werk is zoveel meer dan brood op de plank. Bij ISBW geloven we dat het aan de werknemer zelf is om iets moois te maken van zijn werk en ambitie is daarbij de stuwende factor.”

Inzet is ook belangrijk

Naast ambitie werd de deelnemers ook gevraagd naar inzet. Bij 74% van de werknemers grijpt men alles aan om de ambities waar te maken. Van de werkgevers zegt 56% dat werknemers alle kansen aangrijpen. Verder weet 22% van de werkgevers niets van de ambities van sommige van hun werknemers.

Datum: 29-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht