USG People verkoopt bedrijfsonderdelen aan Randstad

Arbeidsbemiddelaar USG People heeft haar uitzendactiviteiten in zes landen voor 20 miljoen euro verkocht aan Randstad. Dit past bij de strategie die USG heeft bepaald waarbij de focus puur en alleen ligt op markten die voor stakeholders van toegevoegde waarde zijn. De verkoop vond plaats in de landen Oostenrijk, Spanje, Italië, Polen, Luxemburg en Zwitserland en het gaat om een gecombineerde omzet van 434 miljoen euro. Dat heeft USG People gisteren bekend gemaakt.

Verkoop zorgt voor winstverhoging

USG People wil in de breedte juist weer winsgevender worden door de verkoop van de relatief weinig winstgevende onderdelen. Het bureau kan zich nu beter richten op de nog bestaande onderdelen, wat tevens een positieve invloed heeft op de financiering en het werkkapitaal.

Focus op bestaande leidende posities

USG gaat zich nu vooral richten op haar bestaande leidende posities op gebied van HR-werkzaamheden en klantenservicebemiddeling. Verder wil het investeren in hoogrenderende concepten zoals USG Professionals, waarbij er wordt gefocust op de bemiddeling van hoogopgeleid personeel, gericht op de vakgebieden marketing en communicatie, juridisch, financieel, HR, IT en techniek. De verkoopopbrengst wordt gebruikt om de bedrijfsstrategie verder vorm te geven.

Europese Commissie

De Centrale Ondernemingsraad van USG People heeft positief geadviseerd over de voorgenomen verkoop. Daarnaast wordt de transactie ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie. Op de overname zijn de gebruikelijke opschortende voorwaarden van toepassing.

Datum: 05-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad, USG People, USG Professionals

Nieuws overzicht