Unique: Eén op de tien werknemers vreest baan te verliezen

10% Van de werknemers is bang om binnen een half jaar zijn baan kwijt te raken als hij zelf geen actie onderneemt, blijkt uit de vijfde MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique in samenwerking met TNO. Een kleine tweeduizend ondernemers wordt hierin geïnterviewd over verschillende actuele HR-thema’s binnen het MKB.

Veel bedrijven willen personeel laten gaan

Dat de angst van de werknemers niet geheel onterecht is, blijkt uit de reacties van de MKB-bedrijven. Liefst 67% zou het liefst direct afscheid nemen van een aanzienlijk deel (gemiddeld 10%) van het personeel. Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, herkent dit beeld: “Hoewel het iets beter gaat met de economie, is het gedwongen laten gaan van werknemers voor veel ondernemers helaas de realiteit. Bijna 10% is een hoog percentage, maar het positieve is dat ondernemers 90% van het personeelsbestand wel willen behouden.”

Bedrijven streven naar duurzame oplossingen

Positief aan de uitkomsten van de MKB Marktmonitor is dat de meeste bedrijven hun personeel goed willen begeleiden bij een eventueel ontslag. Bijna een vijfde van de werkgevers is bezig met het uitwisselen van personeel met andere bedrijven, terwijl zo’n 22% aangeeft dit wel een goed idee te vinden, maar er nog niet mee bezig te zijn. Indien werknemers zouden worden gefaciliteerd om van baan te wisselen met iemand binnen een andere organisatie, zou 36% deze kans direct aangrijpen. Puts is blij dat duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema is binnen het HR-beleid: “Gelukkig kijkt het MKB naar duurzame oplossingen, zodat zowel werkgevers als werknemers beter af zijn na een ontslag. Het bieden van perspectief is het credo van nu. Het uitwisselen van personeel is hier een mooi voorbeeld van.”

Datum: 28-04-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Unique

Nieuws overzicht