Uitzender Olympia overgenomen door investeerders

Uitzendorganisatie Olympia wordt overgenomen door investeringsbedrijf Avedon en de grootste franchisenemer Dimitri Yocarini. Dat melden FD en de Financiële Telegraaf. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM.

Dreigende claim

Vanaf 2014 dreigt voor Olympia een collectieve claim van alle franchisenemers, die jarenlang te hoge kosten zouden hebben betaald aan de holding. Eerder dit jaar werd een individuele franchisenemer al in het gelijk gesteld door de rechter. De dreigende claim is echter van tafel wanneer de overname een feit is, legt Dimitri Yocarini uit, zelf inmiddels benoemd tot bestuursvoorzitter van Olympia. “De collectieve claim is van de baan zodra de deal rond is. Op een na hebben alle franchisenemers daarvoor getekend.”

Streep onder verleden

Yocarini benadrukt dat de overname perspectief biedt voor de betrokken franchisers, van wie 98% meedoet. “Zij vertegenwoordigen meer dan 96% van de omzet van de onderneming. We trekken een streep onder het verleden.” Olympia is qua omvang de zesde uitzendorganisatie van Nederland en is goed voor een omzet van zo’n 300 miljoen. Overigens blijft NIBC indirect betrokken bij Olympia, aangezien het een van de kapitaalverschaffers van Avedon is.

Datum: 21-03-2016
Bron: FD en Financiële Telegraaf


Tags: Olympia Uitzendbureau

Nieuws overzicht