Toestand uitzendbranche betrekkelijk somber in 2012

De toestand van de Nederlandse uitzendbranche is in het laatste kwartaal van 2012 verslechterd. De totale omzet daalde met 5% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Intercedenten zijn bovendien somber over de vooruitzichten voor 2013, aangezien de branche er dit eerste kwartaal van 2013 niet bovenop krabbelt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Economisch klimaat

Een groot deel van de arbeidsbemiddelaars ondervond 2012 als een matig jaar, waarin het laatste kwartaal een duidelijk voorbeeld was. Het aantal opdrachten nam af, wat volgens de uitzenders te wijten was aan het slechte economische klimaat in Nederland. Veel bedrijven kijken met gemengde gevoelens naar 2013 en hebben de verwachtingen niet al te hoog liggen.

Omzet en opbrengsten omlaag

Ook het CBS noemt de kredietcrisis als belangrijkste oorzaak voor de toestand in de uitzendbranche. Niet alleen de omzet ging naar beneden, maar ook de totale opbrengsten daalden met 3% in 2012. Verder werd er 3% minder uren gewerkt door uitzendkrachten. In 2011 werden er nog gunstigere resultaten geboekt. Het is nog afwachten wat 2013 precies brengt, maar bedrijven voorspellen weinig verbetering.

Datum: 15-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Centraal Bureau voor de Statistiek

Nieuws overzicht