Tempo-Team: ‘Veel kerststress op de werkvloer’

Bijna de helft van de Nederlandse werkgevers (45%) lijdt aan serieuze kerststress, zo blijkt uit onderzoek van Tempo-Team. Het uitzendbureau hield een steekproef onder ruim duizend Nederlanders. De zorgen beperken zich niet tot de werkgevers: ook een kwart van de werknemers heeft last van stress rond de feestdagen.

Veel werk, weinig collega’s

De toegenomen stressgevoelens die werkgever en personeel ervaren, zijn vrij makkelijk te verklaren. Zo is er in de decembermaand vaak meer werk te doen, terwijl er voor dit werk juist minder mankracht beschikbaar is: mensen nemen massaal vrije dagen op rond de feestdagen.

Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team, stelt dat je je als werkgever prima kunt wapenen tegen kerststress. “Het is zonde dat die leuke periode van het jaar voor extra werkstress zorgt. Je kunt je er als werkgever prima op voorbereiden. Kijk goed naar de verdeling van vrije dagen van werknemers en zet wat extra mensen in om te zorgen dat iedereen relaxed aan het kerstdiner zit.”

Mannen werken over, vrouwen hangen lampjes op

Mannen en vrouwen blijken verschillend om te gaan met de stress van de feestdagen. Waar mannen liever wat extra uren investeren om het werk af te krijgen (31% werkt over), kiezen vrouwen ervoor om voor extra kerstsfeer te zorgen om de stress te verminderen. Zij gaan ervan uit dat ze in een vrolijke omgeving beter bestand zijn tegen de drukte. Werkgevers hebben weer een andere oplossing voor ogen: een derde van hen schuift werkzaamheden door naar minder drukke periodes.

Datum: 07-12-2015
Bron: Tempo-Team


Tags: Tempo Team

Nieuws overzicht