Tempo-Team: Toenemende mismatch zorgt voor stijgende werkloosheid

De toenemende mismatch op de arbeidsmarkt zorgt in de toekomst voor nog meer werkloosheid. Omscholing en een focus op gerichte ontwikkeling is noodzakelijk om de wensen van de werkgever op de werknemer aan te sluiten. Dat stelt uitzendbureau Tempo-Team in haar trendrapport. Automatisering zou er voor gaan zorgen dat er tot 2020 tienduizenden banen met name bij verzekeraars en banken verdwijnen.

Talentschaarste

Suzanne Jungjohann, HR-directeur bij Tempo-Team, zegt: “Veel mensen die als gevolg van de oprukkende automatisering hun baan verliezen, hebben niet altijd de juiste competenties om deze openstaande vacatures in te vullen. We kunnen het ons door de crisis nu nog moeilijk voorstellen, maar de talentschaarste wordt de komende jaren echt een probleem waar onze economie last van gaat krijgen. Veel werkzoekenden komen simpelweg niet aan de slag omdat ze niet het goede profiel hebben. En bedrijven die hun vacatures niet krijgen ingevuld, die gaan mensen wegkapen. Een war for talent dus.”

Uitstroom personeel

Volgens Jungjohann rekent een derde van de organisaties op een flinke uitstroom van werknemers zodra de economie aantrekt. Daarom is een goede investering in personeel nu essentieel: “Toon veerkracht. Breng in kaart welke vaardigheden je mensen in de nabije toekomst nodig hebben en bied tijdig opleidingstrajecten aan. Zo voorkom je over enkele jaren een exodus van talent.”

Datum: 02-12-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Tempo Team, Tempo Team Professionals

Nieuws overzicht