Spencer Stuart op zoek naar nieuwe CEO voor Intel

De Amerikaanse chipfabrikant Intel Corporation heeft het gerenommeerde executive search bureau Spencer Stuart ingehuurd om een vervanger te vinden voor de met pensioen gaande CEO Paul Otellini. Een opmerkelijke keuze, aangezien Intel nooit eerder een externe directeur heeft aangesteld, aldus persbureau Bloomberg.

Mobiele markt

Intel is waarschijnlijk op zoek naar een extern persoon om de functie in te vullen, vanwege de technologische verschuiving die de laatste jaren plaatsvindt van de desktop naar mobiele markt. Om goed in te spelen op deze verandering, is kennis van buitenaf wellicht vereist. Goede interne kandidaten zoals COO Brian Krzanich, CFO Stacy Smith en hoofd software Renee James komen tekort aan kennis van de mobiele markt.

Woordvoerster Laura Anderson van Intel geeft aan dat interne kandidaten nog steeds ter overweging worden genomen: “We nemen interne en externe kandidaten beiden serieus. De gewenste kwaliteiten worden bij alle kandidaten evenredig beoordeeld. Het bestuur zou zijn verantwoordelijkheden ontlopen als het niet naar beschikbaar talent zou kijken binnen en buiten de organisatie.”

Robert Marston, woordvoerder van Spencer Stuart wilde niet ingaan op het bericht.

Datum: 19-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Executive Search, Spencer Stuart

Nieuws overzicht