Spaanse beroepsorganisatie wil werkloosheid aanpakken

AGETT, een Spaanse beroepsorganisatie voor de uitzendbranche, maakt zich hard voor nieuwe arbeidshervormingen om de aanhoudende werkgelegenheidsproblemen aan te pakken. Veel Spanjaarden hebben hun zoektocht naar werk in Spanje reeds opgegeven en jongere generaties zoeken steeds meer naar werk in het buitenland.  AGETT verklaarde haar intenties aan de Staffing Industry Analysts.

Uitzendbureaus zijn de oplossing

AGETT die onder andere Adecco, Unique en Randstad onder haar leden mag rekenen, stelt dat een hervorming nodig is om het werkgelegenheidsbeleid opnieuw te stimuleren. Een grotere flexibiliteit in arbeidsmogelijkheden kan Spanje interessanter maken voor buitenlandse bedrijven. AGETT denk dit te bereiken door meer uitzendbureaus in te zetten, omdat deze zorgen voor een combinatie van effectieve arbeidsbemiddeling en flexibiliteit met een bepaalde mate van zekerheid voor de werknemer. Bedrijven hebben bovendien meer ademruimte als ze met tijdelijke arbeidskrachten kunnen werken.

Spanje in zwaar weer

De recessie in Spanje bereikte eind vorig jaar nog een dieptepunt, veel bedrijven moesten personeel ontslaan. De werkloosheid steeg in de laatste drie maanden tot een recordhoogte van 26%, waardoor het aantal werklozen nu op 5.970.000 ligt. De jeugdwerkloosheid is in diezelfde periode vastgesteld op 55%. Het land introduceerde in 2012 nieuwe arbeidshervormingen, waarbij het voor bedrijven makkelijker werd om werknemers aan de kant te zetten. Deze beslissing leidde tot veel ontevredenheid onder de bevolking.

AGETT vindt dat werklozen speciale aandacht dienen te krijgen en gestimuleerd dienen te worden. Oriëntatie, motivatie en opleiding zijn belangrijk om hun inzetbaarheid en kansen op een baan te verbeteren.

Datum: 29-01-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Adecco, Randstad, Unique

Nieuws overzicht