Sollicitant stoort zich aan algemene afwijzing op sollicitatie

Sollicitanten zijn over het algemeen ontevreden over algemene afwijzingen, waarbij niet duidelijk wordt wat de reden van afwijzing is. 44% geeft aan de afwijzingen zonder goede reden zelfs helemaal niet op prijs te stellen. Dat blijkt uit een enquête naar het vervelendste onderdeel van het sollicitatieproces, van vacaturesite Jobbird.com onder 925 sollicitanten. Met 42% volgt het ontbreken van een reactie van een werkgever op een sollicitatie. Een klein deel (3%) ervaart het lange wachten op een reactie als het minst prettig.

Leerzaam

Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird, zegt over de enquête: “Sollicitanten hebben best veel geduld als het gaat om het sollicitatieproces, dat zie je ook terug in de reacties van deze enquete. Als je ze vervolgens maar netjes een concrete afwijzing stuurt met een (liefst persoonlijke) reden waarom er niet voor hen is gekozen. Ik snap de frustratie van werkzoekenden die geen reactie krijgen op hun sollicitatie. Het is voor de sollicitant leerzaam om te weten waarom ze zijn afgewezen.”

Discriminatie

Cruiming reageert verder verbolgen over het feit dat sommigen te horen krijgen dat er voor een interne medewerker is gekozen: "Dit kom je vooral bij de overheid tegen. Ik vind het pure discriminatie. Iedereen moet even veel recht hebben op een baan. Dit soort regels zou bij wet verboden moeten worden."

Datum: 05-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Jobbird.com, Sollicitatiegesprek, Solliciteren

Nieuws overzicht