Schiphol en Binnenlandse Zaken winnen Randstad Awards

Schiphol Group en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben de Randstad Award 2013 gewonnen. Beide bedrijven zijn daarmee uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever van Nederland. Schiphol won de prijs in de categorie profit en Binnenlandse Zaken in non-profit. De Randstad Awards 2013 zijn gebaseerd op de mening van ruim 12.000 Nederlanders en worden jaarlijks uitgereikt door uitzendconcern Randstad. De 275 grootste bedrijven in Nederland kwamen in aanmerking.

Top 3

In de categorie profit laat Schiphol Group, KLM en Pepsico achter zich. In de categorie non-proft wordt de top drie na het ministerie van Binnenlandse Zaken, ingevuld door de ministeries van Veiligheid en Justitie en die van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Uit het onderzoek blijkt dat de sectoren zorg en onderwijs de aantrekkelijkste zijn om in te werken.

Werksfeer, salaris en werkzekerheid

De awards worden toegekend op basis van de factoren werksfeer, salaris en werkzekerheid. Ondervraagden konden onder andere aangeven of zij de organisatie kennen en of zij er willen werken. Het gaat hierbij dus om hoe aantrekkelijk een organisatie in de perceptie van iemand is. Het werkgeversimago speelt daarbij een belangrijke rol. Voor de ondervraagden zijn factoren als vastigheid, leuke werksfeer en werkzekerheid het waardevolst. Men geeft aan dat een goede werksfeer belangrijker dan een goed salaris is.

Vastigheid of flexibiliteit

Uit het onderzoek blijkt verder dat werknemers andere behoeften hebben dan werkgevers, vanwege de verhouding vastigheid en flexibiliteit. Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland ziet dit probleem ook in: “Werknemers mogen juist nu zeker behoefte hebben aan vastigheid, maar op de huidige arbeidsmarkt is flexibiliteit belangrijk. Om het juiste personeel blijvend aan zich te kunnen binden, zullen werkgevers nieuwe zekerheden moeten bieden, los van de vorm van het arbeidscontract.”

Datum: 22-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad, Randstad Professionals, Randstad Search & Selection

Nieuws overzicht