Robert Half: ‘Zo vraag je je werkgever om salarisverhoging’

Het beste moment om te vragen om salarisverhoging is het beoordelingsgesprek. Dat blijkt uit onderzoek van werving-en-selectiebureau Robert Half, dat tweehonderd Nederlandse CFO’s ondervroeg.

Beoordelingsgesprek beste moment

Volgens een derde van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren (32%) is het beoordelingsgesprek het ideale moment om te beginnen over een hoger salaris. Andere geschikte momenten zijn de start van een nieuw project of nieuwe verantwoordelijkheden (19%) en de afronding van een groot project (18%). Opvallend is verder dat 15% van de ondervraagde financiële mensen aangeeft dat ieder moment geschikt is om te beginnen over salarisverhoging.

Bedrijfsprestaties belangrijkste factor

De prestaties van het bedrijf vormen de belangrijkste factor voor het bepalen van het salarisbudget, zo komt naar voren uit het onderzoek. 54% van de werkgevers noemt dit als voornaamste factor. Daarnaast is het economische klimaat (39%) belangrijk, evenals bedrijfsuitbreiding (22%). Slechts 7% geeft aan meer salarisbudget te willen vrijmaken om talentvolle werknemers binnen te halen. Zonde, vindt Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland: “In de aantrekkende arbeidsmarkt is een concurrerend beloningsbeleid van belang om toptalenten voor het bedrijf aan te trekken en te behouden.”

Datum: 30-05-2016
Bron: Robert Half


Tags: Robert Half, Robert Half International

Nieuws overzicht