Robert Walters ziet winst stijgen in 2012

Werving- en selectiebureau Robert Walters heeft over het boekjaar 2012 een winst behaald van 218 miljoen euro. Er is een klein positief verschil ten opzichte van de winst in 2011 (212 miljoen euro). De totale omzet steeg van 611 naar 657 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Robert Walters gisteren heeft gepublicerd. Robert Walters zegt tevreden te zijn met de resultaten.

Verschuivende sectoren

Opvallend is dat Robert Walters het steeds minder van de financiële sector moet hebben, waarin steeds minder vraag is. In plaats daarvan was de stijgende omzet met name te danken aan de groeiende sectoren sales en marketing, engineering, olie en gas, HR en supply chain management. Ook zijn er enkele nieuwe winstgevende vestigingen geopend in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië waardoor het bedrijf nu 53 locaties in 24 landen heeft.

Overgangsjaar

Robert Walters, Chief Executive van Robert Walters, is content met de behaalde resultaten: “2012 was een overgangsjaar. We hebben met succes onze netto inkomsten laten stijgen in alle regio’s en we hebben naar verwachting gepresteerd. Zeker in het achterhoofd houdende dat de financiële sector klappen kreeg. Slechts 15% van onze inkomsten komen uit deze sector. Het is toch een succesvol jaar geworden voor Robert Walters door een sterk management, gezonde balans en goed internationaal merkimago.”

Datum: 27-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Walters, Werving en Selectie

Nieuws overzicht