Robert Walters: nieuwkomers in de ict krijgen hoger salaris

Loonsverhoging is een belangrijk middel om goede professionals binnen te halen op de ict-markt, aldus onderzoekers van werving- en selectiebureau Robert Walters in het jaarlijkse Salary Survey. Door de schaarste op de arbeidsmarkt zijn bedrijven vaker bereid de knip te trekken voor goed personeel.

Gewilde ict-medewerkers

Hoewel bedrijven bereid zijn incidenteel het salaris te verhogen, is het salaris over de gehele linie van de ict-branche nagenoeg gelijk gebleven. Wel verbetert de onderhandelingspositie van ict’ers dankzij de schaarste. De meest gevraagde ict’ers zijn volgens Robert Walters implementatie-experts van ERP-systemen en ontwikkelaars van e-commerce-oplossingen in de detailhandel. Daarnaast zijn informatiemanagement-professionals zeer gewild. 

Onzekerheid en bezuiniging

De perspectieven in bepaalde takken van de ict mogen dan gunstig zijn, toch zijn er ook de nodige werknemers die bewust op hun plaats blijven zitten. Volgens de onderzoekers komt dit vooral door de kwetsbare en onzekere economie. Bedrijven zijn vaak bezig met kostenbesparing: managers en met name interim-managers worden afgerekend op hun prestaties op het gebied van bezuiniging en procesverbetering.

Datum: 03-02-2014
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht