Robert Walters: Nederlandse banenmarkt groeit dankzij toenemend vertrouwen

Het vertrouwen onder Nederlandse professionals is toegenomen, constateert werving-en-selectiebureau Robert Walters. Dit vertaalt zich in een groeiende arbeidsmobiliteit en een toename van het aantal vacatures van 9%.

Nieuw vertrouwen

“Vanaf de tweede helft van 2014 hebben we in Nederland een levendiger banenmarkt gezien; een gevolg van meer vertrouwen bij kandidaten,” stelt Rob Vermaak, managing director van Robert Half Benelux. “Na een aantal jaren zonder al te veel beweging gaan professionals nu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. En wie dat nu doet, heeft meer keuze.” Volgens Vermaak dragen onder meer de lage inflatie en de dalende olieprijs bij aan het het groeiende vertrouwen. “Deze ontwikkelingen zijn goed voor het consumentenvertrouwen. We verwachten dat dit voor meer beweging op de arbeidsmarkt zal zorgen.”

Positief signaal

Vooral in de accounting en finance is een groeiende beweging zichtbaar. Er werden in deze sector 11% meer functies aangeboden dan een jaar eerder. Vooral naar specialisten op het gebied van business control en informatiemanagementsystemen nam de vraag toe. Ook in logistieke (+ 43%) en secretariële functies (+33%) nam de vraag toe ten opzichte van een jaar eerder. Vermaak: “We zien vraag naar professionals op alle niveaus. Dit is een positief signaal voor 2015.”

Bancaire sector blijft achter

Alleen banken en andere financiële dienstverleners blijven achter. Na een roerige periode vol gedwongen ontslagen zien zij het vacaturevolume met 22% dalen. Vermaak: “In de bancaire sector blijft men nog voorzichtig en kostenbewust. We zien de focus verschuiven naar online dienstverlening, wat weer zorgt voor een actievere IT-arbeidsmarkt.” Zo profiteert de IT onder meer door innovaties in online banking technisch te ondersteunen.

Datum: 16-02-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Walters

Nieuws overzicht