Robert Walters: Nederlandse arbeidsmarkt verbetert zich

De mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt neemt gestaag toe en het aantal vacatures loopt op. Tot deze conclusie komt werving-en-selectiebureau Robert Walters, dat ieder kwartaal de vacaturevolumes in de verschillende vakgebieden met elkaar vergelijkt.

Groei van 7%

Het afgelopen kwartaal kwam het aantal personeelsadvertenties 7% hoger uit dan in dezelfde periode van 2013. De Nederlandse arbeidsmarkt profiteert van de groei van de export, die vooral de vraag naar specialisten in de supply chain & logistics stuwt. Deze tak noteert een groei van 16%. De productie (20%) en sales (18%) groeien zelfs nog sterker. Ook de IT doet het onverminderd goed: met een groei van 4% blijft het een van de topsectoren wat betreft vacaturevolume.

Vraag naar HR-professionals

Opvallend is de toename van het vacaturevolume in de HR, die maar liefst 40% bedraagt. Deze groei is deels te danken aan het gegeven dat een groot aantal financiële servicebureaus de afgelopen tijd is gesloten, waardoor bij veel bedrijven behoefte is ontstaan aan HR-specialisten voor ondersteuning bij het onderbrengen van personeel bij andere locaties.  

Brede opwaartse trend

“Uit de stijging van het aantal advertenties op jaarbasis blijkt dat er over de hele linie een opwaartse trend is,” verklaart Rob Vermaak, director Robert Walters Benelux. “De economische omstandigheden wereldwijd hebben een positief effect op de arbeidsmarkt in Nederland, terwijl technologische uitdagingen een blijvende impuls geven aan een bloeiende IT-sector.” Vermaak ziet de komende periode met vertrouwen tegemoet: “Vooruitblikkend op het laatste kwartaal van het jaar verwachten we dat het ondernemersvertrouwen nog verder zal toenemen.”

Datum: 10-11-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Walters

Nieuws overzicht