Robert Walters boekt goed eerste kwartaal in 2013

Werving- en selectiebureau Robert Walters zag de brutowinst in de eerste drie maanden van 2013 met 5% stijgen. Dit kwam dankzij groei in alle regio’s waar Rorbert Walters actief is. De brutowinst wordt in de periode geraamd op 54,6 miljoen euro ten opzichte van 52,4 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Wereldwijde groei

In thuisbasis Engeland zag Robert Walters de winst stijgen met 7% naar 14,9 miljoen euro en in de rest van Europa met 1% naar 12 miljoen. De grootste groei was echter merkbaar in de overige regio’s waar Robert Walters actief is, namelijk Pacifisch Azië, Amerika en Zuid-Afrika.

Veel nieuwe kantoren in korte tijd

Volgens CEO Robert Walters heeft het bureau naar verwachtingen gepresteerd: “We blijven onze positie in sectoren buiten de financiële dienstverlening verstevigen. We hebben kantoren geopend in Dubai en Gent, maar daar blijft het dit jaar bij. We hebben over de laatste drie jaar 17 nieuwe kantoren geopend en gaan ons nu focussen op het verhogen van de productiviteit.”

Actief in meerdere sectoren

Robert Walters was voorheen met name gericht op de financiële dienstverlening, maar vanwege de moeilijke marktomstandigheden heeft het zich verder gespecialiseerd in andere sectoren, zoals sales & marketing, olie & gas en supply chain management en inmiddels wordt 85% van de totale inkomsten gegenereerd uit deze sectoren.

Datum: 10-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Walters

Nieuws overzicht