Robert Half zet solide eerste kwartaal neer

Werving- en selectiebureau Robert Half International heeft in het eerste kwartaal van 2013 een omzet geboekt van 769 miljoen euro. Gelijk aan de omzet over het eerste kwartaal van 2012. De brutowinst steeg echter met 2% naar 315 miljoen euro. Dat maakte het bureau bekend bij de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Internationaal

In de Verenigde Staten (VS) steeg de omzet met 4%, alleen op internationaal gebied ging het een stuk minder met dalingen van 8% op de bemiddeling van tijdelijk personeel en 13% op vast personeel. Ongeveer 25% van de totale omzet is afkomstig van buiten de VS. Voor het tweede kwartaal verwacht Robert Half dat de totale omzet daalt.

Tevreden met prestaties

Harold M. Messmer jr., voorzitter en CEO van Robert Half, is blij met de resultaten: “We zijn tevreden met de algehele prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal. De vraag naar onze professionele dienstverlening bleef het sterkst in de VS, met name op gebied van permanente plaatsing en onze Protiviti-activiteiten. Ondanks de moeilijke economische tijden is dit het twaalfde achtereenvolgende kwartaal dat de nettowinst gegroeid is.”

Datum: 25-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Protiviti, Robert Half International

Nieuws overzicht