Robert Half: Werknemers minder productief tijdens wintermaanden

28% van de Nederlandse HR-managers signaleert tijdens de wintermaanden een lagere productiviteit bij werknemers. Dat is een van de opvallendste uitkomsten van een onderzoek door werving- en selectiebureau Robert Half onder tweehonderd Nederlandse HR-managers.

Donkere dagen

“Zo dicht bij het einde van het jaar wegen de laatste loodjes zwaar,” concludeert Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland. Ook de donkerte speelt volgens hem een niet te verwaarlozen rol: “Een gebrek aan zonlicht zorgt er ook voor dat werknemers en managers moeite hebben om hun productiviteit te behouden.” De verminderde productiviteit blijft inderdaad niet beperkt tot de werknemers: 29% van de ondervraagde HR-managers geeft aan ook zelf minder productief te zijn.

Frisse neus en verse plannen

Werknemers kunnen gelukkig wel iets doen tegen de afnemende productivieit, geeft Renken aan. “Af en toe een frisse neus halen en zorgen voor voldoende verlichting op de werkvloer kan al een groot verschil maken.” Ook alvast vooruitkijken kan een hoop schelen: “De jaaractiviteiten evalueren en nieuwe plannen maken voor het nieuwe jaar leiden tot een positieve dynamiek binnen de organisatie.” Andere opties die door HR-managers worden aangedragen, zijn teambuildingsactiviteiten en thuiswerken. Ook het opgeruimd houden van de werkplek is een goede manier om het productiviteitsverlies te beperken.

Datum: 15-12-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half, Robert Half International

Nieuws overzicht