Robert Half: Vertrouwen bij HR-managers en CFO’s keert terug

Het vertrouwen in de werving van personeel keert langzaam terug bij CFO’s en HR-managers. Begin dit jaar gaf de helft aan dat het aantal permanente werknemers gelijk zou blijven of kleiner zou worden. Inmiddels is dit percentage verminderd naar slechts 19%. Dat blijkt uit de Personeelsbarometer 2013 van werving- en selectiebureau Robert Half.

Positivisme

Het positivisme is ook terug te zien in andere statistieken. 74% van de ondervraagden zegt vertrouwen te hebben in de groei van Nederland, 81% in de groei van het eigen bedrijf en 24% is van plan salarissen te verhogen (een half jaar geleden was dit nog 15%). Ook is een kwart van plan het komende half jaar nieuwe professionals aan te nemen voor nieuwe functies.

Terugkerende groei

Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland, zegt: “We zien in dit onafhankelijke onderzoek dat, ondanks onzekere economische geluiden, er een stabiel vertrouwen blijft in de groei van het eigen bedrijf. Het optimisme neemt langzaam toe. Waar we in het begin van 2013 al konden concluderen dat er groei in het personeelsbestand mogelijk ging worden, zien we nu dat het vertrouwen ook iets oplevert voor het huidige personeel: er komt meer ruimte in salarissen en bonus. Dit is overigens ook hard nodig: veel CFO’s en HR managers hebben er moeite mee topmedewerkers te behouden. Nu er wellicht meer mogelijkheden komen voor bedrijven om nieuwe mensen aan te nemen, is het belangrijk goed op te letten dat je je beste medewerkers niet verliest.”

Datum: 17-07-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half International

Nieuws overzicht