Robert Half: Lonen financiële afdelingen stijgen nauwelijks

Ondanks het toenemende vertrouwen in de Nederlandse economie, stijgen de lonen op de financiële afdelingen in 2014 nauwelijks. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half, dat wereldwijd een kleine 2500 CFO’s ondervroeg over de beloningstrends.

Aziatische landen optimistischer dan Europese

In China blijken de financieel directeurs het meest positief gestemd: liefst 70% heeft het voornemen een salarisstijging door te voeren. Ook in Hongkong zijn de CFO’s optimistisch (69%). Wat Europa betreft is Duitsland koploper, met 43%. Nederland scoort met 27% iets minder: alleen in België ligt het percentage nog lager (22%). Directeur van Robert Half Nederland, Stephan Renken: “We merken dat de Europese landen nog herstellen van de economische crisis. CFO’s zijn in Nederland positief over de toekomst van hun bedrijf en over de binnenlandse economie, maar loonsverhogingen zijn voorlopig niet aan de orde.”

Bonussen in Nederland vrijwel ongewijzigd

Ook waar het gaat om bonussen is China koploper: 61% van de Chinese CFO’s geeft aan dat deze zullen stijgen. Over de gehele linie is te zien dat de bonussen minder hard stijgen dan de salarissen. In Nederland blijven de bonussen grotendeels ongewijzigd: 17% van de financieel directeurs stelt  dat de bonussen het komende jaar zullen toenemen. Renken wijst nogmaals op het economische klimaat: “Een bonus is vaak afhankelijk van de resultaten van een bedrijf. Aangezien veel landen, ook Nederland, uit een economisch uitdagend klimaat komen, daalden in veel bedrijven de bonussen door de mindere bedrijfsresultaten.”

Datum: 19-05-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half International

Nieuws overzicht