Robert Half: Helft van CFO’s wordt intern geworven

Meer dan de helft (55%) van de CFO’s heeft voorheen een andere functie bekleed bij dezelfde organisatie. Als er intern niemand gevonden wordt, komt 29% van de CFO’s bij een concurrent vandaan. Dat blijkt uit een onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half. Bij het onderzoek waren 2.000 professionals (grotendeel CFO’s) uit vijftien landen waaronder Nederland betrokken.

Onverwachtse stop

Wanneer CFO’s onverwachts met hun baan stoppen, heeft 53% hiervan al een opvolger in het vizier. Wanneer CFO’s geen opvolger hebben aangewezen komt dit vaak door tijdgebrek voor het innemen van een mentorrol of omdat er intern te weinig talent rondloopt.

Lastige opgave

Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland, zegt dat de rol van financieel directeur steeds belangrijker wordt: “De keuze voor een nieuwe CFO is een lastige opgave. Vaak kiest men voor een interne promotie: huidige medewerkers kennen het bedrijf en kunnen soms meekijken met hun voorganger. Als er intern geen geschikte opvolger is, kijkt men vaak in de eigen branche naar mensen die al in een CFO-functie zitten. Zij hebben ervaring met het soort functie en hebben kennis van de branche waarin beide bedrijven opereren.”

CFO wordt CEO

Wanneer de positie van CEO vrijkomt, maakt volgens de respondenten 30% van de CFO’s kans de leidersrol in te vullen. 20% zegt dat de CIO deze functie juist waarschijnlijk invult. Bij kleinere organisaties maken ook sales managers kans.

Datum: 03-09-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half Finance & Accounting, Robert Half Financial Services, Robert Half International, Robert Half Management Resources

Nieuws overzicht