Robert Half: Gunstige prognose voor arbeidsgelegenheid in eerste helft 2013

CFO’s en HR-managers zijn gunstig gestemd over de groeimogelijkheden van hun organisatie in het komende half jaar. Er wordt over het algemeen verwacht dat het personeelsbestand uitbreidt of zich op zijn minst handhaaft. 36% van de HR-managers wil het huidige werknemersbestand behouden en vacatures blijven opvullen. Daarnaast wil 15%, nieuwe toptalenten werven in de eerste helft van 2013. Dat blijkt uit de Personeelsbarometer 2013 van werving- en selectiebureau Robert Half. De resultaten van de Personeelsbarometer zijn gebaseerd op een onderzoek dat Robert Half twee keer per jaar houdt, onder 2.000 financiële professionals in vijftien landen.

Gunstig beeld voor Nederland

Ook in Nederland zijn de verwachtingen hoopvol. Waar een jaar geleden nog 55% positief was over de economische groei, is dit nu gegroeid naar 76% van de respondenten. Zowel CFO’s (91%) als HR-managers (86%) hebben bovendien veel vertrouwen in de groei van het eigen bedrijf.

Ademruimte voor directeuren

Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland, is tevreden met de resultaten. Het optimisme is volgens hem toegenomen en er heerst meer vertrouwen in de groei van het bedrijf. Directeuren kunnen zich hierdoor meer richten op andere zaken dan de reguliere bedrijfsvoering, waaronder het behouden en werven van competent personeel. Veel directeuren hebben hier volgens het onderzoek moeite mee, omdat de wervingsstrategie vanwege de concurrentie steeds creatiever moet zijn.

Vervanging van personeel lastig

HR-managers dienen niet alleen nieuw personeel te werven, maar ook huidige werknemers te behouden. 52% geeft aan dat het verliezen van toptalenten niet fijn zou zijn, aangezien het vinden van vervangers niet eenvoudig is. Onder de CFO’s heeft 84% moeite met het vinden van nieuw kwalitatief finance- en accountingpersoneel in vergelijking met 45% een jaar eerder.

Datum: 05-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half International

Nieuws overzicht