Robert Half: Gevoel voor humor belangrijk voor CFO’s

Vier van de vijf financieel directeurs geven aan dat gevoel voor humor een belangrijke factor is voor het wel of niet passen binnen een bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek onder CFO’s door recruitmentbureau Robert Half. Humor draagt bij aan een meer ontspannen werksfeer en kan spanningen op de werkvloer verlichten.

Humor verhoogt productiviteit en sfeer

Jim Kwapick, lid van het onderzoekersteam van Robert Half: “We kunnen de verhoudingen op kantoor verbeteren door middel van humor.” Collega Josh Warborg valt hem bij: “Slimme leiders – en slimme mensen in het algemeen – willen zowel genieten van hun werk als goede resultaten leveren. En gelukkige mensen leveren ook beter werk af.” Omgekeerd is het zo, aldus Warborg, dat een gebrek aan humor zal leiden tot meer stress en een slechtere moraal op het werk.

Gebruik zelfspot

Het is vooral zaak om jezelf niet al te serieus te nemen, stellen de onderzoekers. Kwapick: “De makkelijkste en veiligste manier om humor in te zetten, is door middel van lichte zelfspot.” Wanneer je dit met mate doet, maak je jezelf beter benaderbaar en fijner om mee te werken. Wel geeft Kwapick aan dat het belangrijk is dat de humor op natuurlijke wijze tot stand komt: vermijd dus dat je uit het niets grappen gaat opdreunen, zonder enige context.

Humor als management-tool

Voor managers is gevoel voor humor nog belangrijker dan voor andere medewerkers. Volgens Kwapick kan een goede manager niet zonder een dosis humor. “Niet voor niets wordt gezegd dat mensen die ontslag nemen niet het bedrijf, maar de baas verlaten. Humor, mits goed ingezet, verlicht stressvolle situaties, maakt mensen aan het lachen en creëert een positieve buzz.” Werknemers werken dan ook het liefst voor een baas die beschikt over een luchtige en humoristische kant.

Datum: 10-02-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half, Robert Half International

Nieuws overzicht