Robert Half: Managers werken steeds meer buiten werktijd

Managers werken steeds meer buiten werktijd en in het weekend. Dit komt doordat managers zich flexibeler opstellen. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van de Workplace Survey, een internationaal onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half International onder 300 financieel directeuren, financieel managers en HR-managers in Nederland.

Flexibelere opstelling

Van de ondervraagden geeft 83% aan wel eens e-mails en werktelefoontjes buiten werktijd te beantwoorden. Daarnaast geeft 77% aan vaker buiten werktijd beschikbaar te zijn, dan een jaar geleden. Bovendien geeft 55% van de respondenten aan dat men steeds vaker buiten werktijd bezig is met het werk. Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland, vindt de statistieken niet opmerkelijk: “Flexibel werken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. We zien dat werk en privé steeds vaker door elkaar lopen. Verschillende zaken maken dit mogelijk, zoals flexibele werktijden, thuis werken en een smartphone of laptop van de zaak. Dit betekent dat werknemers op een slimme manier werk en privé kunnen combineren en daardoor vaak effectiever en efficiënter werken.”

Flexibiliteit wordt verwacht van managers

Renken zegt verder over de resultaten: “Van managers wordt verwacht dat ze altijd bereikbaar zijn en snel kunnen reageren wanneer zich een probleem voordoet. Dit brengt een hoge werkdruk met zich mee en daarmee ook een groter risico. Het is belangrijk voor werkgevers dit in de gaten te houden, uiteindelijk is de werkgever verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerker. Wanneer medewerkers veel buiten werktijd aan het werk zijn, kan een passende vergoeding of extra verlofdagen de mogelijkheid bieden werkdruk te ontlasten.”

Niet altijd vrij in weekend

17% geeft aan ieder weekend te werken en 13% doet dit drie van de vier weekenden in de maand. Een kwart zegt één weekend per maand te werken. Daarbuiten is nog een groep respondenten (31%) die aangeeft nooit in de weekenden te werken.

Datum: 28-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Half International

Nieuws overzicht