Recruiters lopen achter op hedendaagse realiteit

Veel organisaties die met een gebrek aan vaardigheden kampen hebben dit probleem te wijten aan recruiters die niet bij machte zijn zich aan te passen aan de huidige arbeidsmarkt. Het herstel van de economische crisis zorgt ervoor dat werknemers op een andere manier naar werk kijken en hierdoor de markt een stuk aandachtiger benaderen en eigenwijzer zijn. Recruiters spelen hier nog niet voldoende op in. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse talentmanagementbureau A&DC Consultants.

Goede aansluiting op profiel

Pip Clarke, directeur business development bij A&DC, verklaart: “Er moet voor gezorgd worden dat de kandidaten aan het verwachte profiel voldoen. Daarvoor moeten echter de gepaste instrumenten worden gebruikt. De technologische vaardigheden van kandidaten kunnen relatief gemakkelijk worden geïdentificeerd of ontwikkeld, maar de tewerkstelling omvat ook een brede waaier van immateriële factoren die bij de rekrutering moeten worden onderkend. Vaak wordt bij de selectie van kandidaten de nadruk gelegd op de technische vaardigheden, maar wordt onvoldoende aandacht besteed aan andere eigenschappen, zoals het gedrag of het delen van waarden of visies.”

Arbeidsmarkt is veranderd

Clarke vervolgt: “De arbeidsmarkt is na de economische crisis fundamenteel veranderd. Veel ondernemingen worden met problemen geconfronteerd om de gepaste kandidaten te vinden voor het invullen van hun vacatures. De bedrijven zullen dan ook grotere inspanningen moeten doen om zich op de arbeidsmarkt als een aantrekkelijk werkgever te profileren. “Er moet erkend worden dat de geschikte kandidaat-werknemer niet noodzakelijk alle technische vaardigheden hoeft te beheersen, maar door houding, flexibiliteit en leerbereidheid tot een bijzondere meerwaarde voor de onderneming kan uitgroeien.”

Datum: 26-11-2013
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht