Recruit Holdings zet serieuze stappen voor wereldwijde groei

Het Japanse Recruit Holdings, een van de grootste arbeidsbemiddelaars ter wereld, heeft onlangs laten weten de huidige Raad van Bestuur te herpositioneren, om de ‘overzeese activiteiten te gaan versnellen’. De huidige CEO Shigeru Kusahara zal ook weer de voorzitter zijn van het nieuwe bestuur, maar de officiële benoeming vindt pas plaats tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni.

Wereldwijde opmars

Recruit Holdings is bezig aan een opmars en wil zich meer wereldwijd positioneren. Daarvoor lanceerde het vorig jaar al een nieuw logo en nam het bemiddelingsbureau de Amerikaanse recruiter Advantage Resourcing America (ARA) over in de Verenigde Staten en Advantage Resourcing Europe (ARE) in Nederland. Door die overname heeft het concern een sterkere positie weten te bemachtigen in beide regio’s. Bovendien was Recruit in september 2012, met de overname van de Amerikaanse vacaturesite Indeed.com, verantwoordelijk voor een van de opvallendste overnames op het gebied van recruitment, wereldwijd. 

Over Recruit Holdings

Recruit Holdings is de grootste arbeidsbemiddelaar in Japan met een marktaandeel van 6%, blijkt uit onderzoek van Staffing Industry Analysts. De organisatie die is opgericht in 1960, heeft meer dan 22.000 mensen in dienst verspreid over 58 bedrijven in Japan en 50 daarbuiten. Naast de arbeidsbemiddelingsactiviteiten beschikt het concern nog over 40 verschillende websites in verschillende categorieën, zoals lifestyle, e-commerce, sociale toepassingen en HR.

Datum: 08-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Indeed.com, Recruit Holdings

Nieuws overzicht