Randstad: Werkend Nederland met vertrouwen 2015 in

Werkend Nederland is verrassend optimistisch over de economische situatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van de ondervraagde werkenden verwacht 60% dat het in 2015 economisch beter zal gaan.

Generatie Z

Vooral jongeren blijken de toekomst positief tegemoet te zien: van hen voorspelt 69% in het nieuwe jaar een positieve economische ontwikkeling. Bovendien valt in het onderzoek op dat de verwachtingen omtrent de zogenaamde Generatie Z-werknemers hooggespannen zijn. Meer dan de helft van de respondenten (53%) verwacht dat bedrijven deze generatie (de jongeren die nu tussen de 14 en 19 jaar zijn) hard nodig gaan hebben. Met name vanwege hun vertrouwdheid met technologie zullen de Generatie Z’ers volgens velen onmisbaar zijn voor ondernemingen.

Bedrijven moeten zich aanpassen

Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland, beaamt dat bedrijven hun voordeel kunnen doen met de nieuwe generatie werknemers. Wel moeten ze zich hier volgens hem goed op voorbereiden: “Werkgevers doen er goed aan zich vroegtijdig in te stellen op de nieuwe instromers op de arbeidsmarkt. De Generatie Z kan organisaties een frisse wind brengen, maar kijkt anders aan tegen werken en het opbouwen van een loopbaan.” Zo is de verwachting dat de Generatie Z’ers meer eisen stellen op het gebied van flexibiliteit, bijvoorbeeld wat betreft de werktijden.

Datum: 22-12-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad

Nieuws overzicht