Randstad steunt digitale vaardigheden voorstel van Neelie Kroes

Arbeidsbemiddelingconcern Randstad steunt het voorstel van Neelie Kroes om de kloof op gebied van digitale vaardigheden in Europa, te verkleinen. Neelie Kroes, commissaris van de digitale agenda en vice-voorzitter van de Europese Commissie, kwam onlangs met dit voorstel op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Te lage capaciteit aan ICT-vaardigheden

Randstad vervult veel ICT-vacatures dus heeft belang bij dit voornemen. Directeur Ben Noteboom zegt: “Wij constateren een groeiend tekort aan ICT-vaardigheden binnen Europa en hiermee worden onze klanten dagelijks geconfronteerd. Wij doen er alles aan om met onze aanwezige ICT-kennis de meest geschikte kandidaat voor een vacature te vinden en de kandidaat tegelijkertijd over alle aanwezige mogelijkheden te laten beschikken. We kijken uit naar deze aanvulling op de digitale agenda en zijn benieuwd naar wat dit met de ICT-werkgelegenheid zal doen.

Waar is Randstad toe bereid bij toepassing van het voorstel:

  • Bevorderen van ICT-vacatures voor hoogopgeleiden via Randstad vacature en carrière evenementen.
  • Het breder ondersteunen van ICT-professionals door passende vacatures te vinden en ze te helpen met het sollicitatieproces.
  • Wanneer kandidaten vaardigheden tekort komen, proberen ze passende opleidingsopties te bieden.
  • Ondersteuning van EU-lidstaten en -bedrijven. Kijken in welke landen vraag en aanbod is en op deze manier vacatures zo efficiënt mogelijk opvullen.
  • Gebruikmaken van bestaande IT recruitment kennis uit andere delen van de wereld zoals de Verenigde Staten, waar de ICT-markt enorm groot is.
  • Uitbreiden van Randstad’s wereldwijde vacaturebank om zodoende de Europese Commissie en andere belanghebbende partijen zoveel mogelijk te kunnen helpen.

Datum: 30-01-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad, Randstad Search & Selection

Nieuws overzicht