Randstad presenteert overzicht van kansrijke functies in 2015

Software engineer, medewerker klantenservice en verpleegkundige: het zijn drie voorbeelden van kansrijke beroepen in 2015. Dat concludeert Randstad op basis van arbeidsmarktonderzoek. Het uitzendbureau presenteert een overzicht van de ‘hottest jobs’ voor het nieuwe jaar, oftewel de functies waarin kandidaten de meeste kans op een baan maken.

Hottest jobs

De lijst die Randstad heeft samengesteld, is gebaseerd op onder meer de prognose van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en het vacatureoverzicht van Jobfeed. Per beroepsgroep is een top drie gemaakt van de meest kansrijke beroepen. Voor de genoemde 24 functies geldt dat er sprake is van een toenemende vraag en dat het arbeidsaanbod gemiddeld tot schaars is. De lijst van ‘hottest jobs’ ziet er als volgt uit (per beroepsgroep en daarbinnen op alfabetische volgorde):

Administratie
Administratief medewerker
Assistent-accountant
Financieel medewerker

Bouw
Projectleider weg- en waterbouw
Projectleider werktuigbouw (werktuigbouwkundigen)
Werkvoorbereider

Commercieel
Medewerker klantenservice
Technisch-commercieel medewerker
Verkoper

ICT
Helpdeskmedewerker
Software engineer
Webontwikkelaar

Technisch / productie
Laborant
Metaalarbeider
Monteur (onderhouds- / service-)

Onderwijs
Docent exacte vakken (tweedegraads)
Docent techniek
Leraar basisonderwijs

Finance
Assistent-accountant
Controller
Financieel adviseur

Zorg
Doktersassistent
Fysiotherapeut
Verpleegkundige

Nut voor werkzoekenden

“Het is geen verrassing dat er in het Nederlandse bedrijfsleven behoefte is aan ICT’ers en technici,” aldus directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland, Marjolein ten Hoonte. “Wel is het interessant om na te gaan naar welke medewerkers er nog meer veel gezocht wordt. Daar voorziet deze lijst in.” Hoewel het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk is om te kiezen voor een nieuwe carrière als controller of software engineer, kan de lijst wel degelijk nuttig zijn voor werkzoekenden. Ten Hoonte: “Niet iedereen kan zich gelijk laten omscholen, daar zijn we ons van bewust. Wel kan er worden gekeken in termen van vraag en aanbod. Welke vaardigheden bezit ik om naar een veelgevraagde functie te wisselen? Wat heb ik nodig om te kunnen anticiperen op de veranderende arbeidsmarkt?”

Datum: 02-02-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad

Nieuws overzicht