Randstad noteert verlies in vierde kwartaal van 2012

Uitzendconcern Randstad heeft in het laatste kwartaal van 2012 een verlies genoteerd van 97,4 miljoen euro. De omzet daalde in diezelfde periode met 3% naar 4,2 miljard euro. Over het gehele jaar werd er echter een omzetgroei gerealiseerd van 5% tot 17,1 miljard euro. De nettowinst was, voornamelijk door een afschrijving op goodwill van 139,8 miljoen, een stuk lager dan in 2011 en ging omlaag van 179 naar 36,7 miljoen euro.

Europa stabiliseert

Het mindere vierde kwartaal is vooral te wijten aan de tegenvallende resultaten in Engeland, Portugal en Spanje, maar over de gehele lijn presteerde Randstad in Europa even goed als het kwartaal daarvoor. Randstad heeft verder een groei gerealiseerd in Latijns-Amerika en Azië en de mate van achteruitgang in Europa stabiliseert.

Ondanks verlies toch positiviteit

Volgens bestuursvoorzitter Ben Noteboom was het geen makkelijk jaar, maar hij is positief over de toekomst. Notenboom gaf aan dat een jaar vol uitdagingen is geëindigd met een solide laatste kwartaal. “Japan deed het bijzonder goed. De vraag naar Recruitment Process Outsourcing en Managed Services in de VS is toegenomen en het professionele segment in het Verenigd Koninkrijk verbeterd, met name versterkt door de onderwijssector. Verder werpt de focus van Randstad op de winstgevendheid bij klanten zijn vruchten af. De kosten zijn snel verminderd en de financiële positie is versterkt. Verschillende wetswijzigingen in een aantal van onze belangrijkste markten zal verder de weg vrijmaken voor een moderne en duurzame arbeidsmarkt op de lange termijn, wat vooral gunstig is voor onze industrie”, aldus Notenboom.

Datum: 18-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad, Randstad Professionals, Randstad Search & Selection

Nieuws overzicht