Randstad: ‘Kansen voor oudere werknemers slinken’

De positie van ouderen op de arbeidsmarkt verslechtert, zo blijkt uit de nieuwste editite van de Randstad WerkMonitor. Werkgevers vinden het aantrekken van jong talent belangrijker dan het behouden van oudere werknemers. Mede hierom lanceerde het uitzendbureau onlangs een campagne om 50-plussers de hand te reiken. 

Liever jongeren aantrekken

78% van de ondervraagden in de wereldwijde enquête meent dat het aantrekken van jong talent essentieel is voor succes. Het behouden van ouder personeel is voor een aanzienlijk kleiner deel van de respondenten cruciaal (56%). Gevraagd naar de prioriteiten bij hun eigen werkgever, geven de meeste respondenten aan dat deze liggen bij het aantrekken van jong talent (64%). Volgens 44% heeft het aantrekken en behouden van oudere werknemers juist de voorkeur.

+POWER

De afgelopen weken organiseerde Randstad de zogeheten +POWER boosts om 50-plussers te helpen zichzelf te ontwikkelen. Bij verschillende Randstad-vestigingen in Nederland konden oudere werkzoekenden terecht voor onder meer workshops, cv-checks en sollicitatietrainingen. Daarnaast wil Randstad bedrijven overtuigen van de noodzaak om oudere werknemers in dienst te hebben.

“We hebben werkgevers nodig die werkelijk geloven in de pluspunten van 50-plussers,” zegt Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Nederland. “Kijk naar de meerwaarde die iemand kan hebben voor een bedrijf of organisatie, ongeacht leeftijd. Iemand van 50-plus brengt andere ervaring in dan een jongere die net komt kijken op de arbeidsmarkt.”

Datum: 27-06-2016
Bron: Randstad


Tags: Cv, Randstad

Nieuws overzicht