Randstad: ‘Jongeren kiezen voor informele bedrijven’

Een informeel klimaat op het werk wordt door veel werknemers gewaardeerd, zo blijkt uit onderzoek van Randstad. Het dragen van casual kleding, het werken in een gek ingerichte ruimte en zelfs het meebrengen van de hond naar het werk: vooral voor jongeren draagt het bij aan het werkplezier. 

Plezierig en nuttig

De genoemde ‘lifestyle-elementen’ dragen volgens Randstad niet alleen bij aan het humeur van de werknemers, maar ook aan hun prestaties. Het uitzendbureau peilde de meningen onder 1.900 Nederlandse werkenden: 83% vindt de informele aspecten plezierig en 68% ervaart ze daarnaast als nuttig. Van de jongeren geeft zelfs 90% aan de lifestylevoordelen als prettig te ervaren. Volgens Randstad zorgt een start-upcultuur bovendien voor een betere samenwerking en bevordert deze de creativiteit.

Betekenisvol

Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad, erkent het belang van de lifestyle-elementen, maar wijst ook op de noodzaak van betekenisvol werk. “Om talent aan te kunnen trekken en een aantrekkelijke werkgever te zijn is het bieden van betekenisvol werk een belangrijke factor. Dat een werkgever daarnaast massages regelt of een hippe koffienbar inricht is dan mooi meegenomen.” Volgens Ten Hoonte kunnen moderne start-ups hierin wel een voorbeeldfunctie vervullen: “Het gaat erom de ideale mix te vinden die past bij de identiteit van de organisatie. Grote bedrijven kunnen wat dat betreft veel leren van start-ups.”

Datum: 18-04-2016
Bron: Randstad


Tags: Randstad

Nieuws overzicht