Randstad boekt stijgende nettowinst in eerste kwartaal

Uitzendconcern Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2013 een nettowinst van 29,7 miljoen euro geboekt. Dit is 3% meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde echter met 8% naar 3,8 miljard euro. In Nederland daalde de omzet met een minimaal verschil. Ondanks de dalende omzet is Randstad tevreden met de resultaten van het eerste kwartaal.

Nieuwe groeimarkten

De winststijging is met name te danken aan de activiteiten in Zuid-Amerika en Azië. In Zuid-Amerika steeg de omzet met maar liefst 29%, voornamelijk door de activiteiten in Brazilië en Argentinië. Ook in China ging de omzet met 29% omhoog. In de Verenigde Staten en Europa daalde de omzet licht. Australië liet wel een flinke omzetdaling zien van 11%.

Europa moet in actie komen

Ben Noteboom, CEO van Randstad, is content met de cijfers: “Net als de twee kwartalen ervoor was het eerste kwartaal erg efficiënt op gebied van kostenbesparingen. In verschillende landen wereldwijd hebben we goede resultaten neergezet. Daarnaast heten wij onze nieuwe collega’s uit de overname van de USG People-onderdelen, van harte welkom. Europese overheden moeten wel meer gaan doen aan de jeugdwerkloosheid en de vastgeroeste arbeidsmarkten. Randstad hoopt hier aan mee te helpen en haar positie te verstevigen in de tweede helft van het jaar.”

Datum: 25-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad, Randstad Professionals, Randstad Search & Selection

Nieuws overzicht