PageGroup: ‘50-plussers optimistisch’

Meer dan de helft van de 50-plussers ziet verbeteringen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de zogeheten ‘Confidence Index’ van PageGroup, het moederbedrijf van de recruitmentbureaus Michael Page, Page Executive en Page Personnel.

Arbeidsmarkt trekt aan

Sinds de economische crisis kwamen werknemers ouder dan vijftig jaar de afgelopen jaren moeilijk aan een baan. PageGroup concludeert dat de stemming inmiddels aan het omslaan is: ruim de helft van de ondervraagde 50-plussers meent dat de arbeidsmarkt zich aan het herstellen is. Werkzoekenden en werknemers tussen de 30 en 49 jaar zijn nog positiever: 70% ziet de arbeidsmarkt aantrekken.

Langzame daling werkloosheid

De werkloosheid zal naar verwachting de komende jaren langzaam afnemen. Het CPB (Centraal Planbureau) verwacht dat de Nederlandse economie tussen 2018 en 2021 niet sneller zal groeien dan in 2016 en 2017. De werkloosheid daalt de komende twee jaar met 6,2% en tussen 2018 en 2021 met 5,5%, zo verwacht het CPB.

Verschillen in Europa

Niet alleen Nederlanders kijken met vertrouwen naar de toekomst, ook in andere Noord-Europese landen is de stemming voorzichtig positief. Vooral in Zweden is men optimistisch: 60% geeft de huidige arbeidsmarkt een voldoende, terwijl 77% verwacht dat de markt verder zal aantrekken. De Zuid-Europese landen zijn minder hoopvol gestemd: in Italië, Spanje en Portugal denkt 70% van de ondervraagden dat de arbeidsmarkt niet zal verbeteren.

Datum: 26-09-2016
Bron: PageGroup


Tags: Michael Page, Page Executive, Page Personnel, PageGroup

Nieuws overzicht