Page Personnel: Tijdelijke contracten steeds populairder

Uit onderzoek van werving- en selectiebureau Page Personnel blijkt dat zowel werkgevers als werknemers steeds vaker de voordelen inzien van tijdelijke contracten. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is tijdelijke arbeid bezig aan een opmars.

Werkgevers kiezen voor flexibiliteit

Voor het onderzoek interviewde Page Personnel wereldwijd meer dan 13.000 professionals en werkgevers over het fenomeen tijdelijke arbeid. De werkgevers prefereren tijdelijke overeenkomsten vooral vanwege de mate van flexibiliteit die deze bieden. Daarnaast ervaren ze de mogelijkheid om te kunnen inspelen op behoeftes op korte termijn als een voordeel. Een kleine 31% van de Nederlandse werkgevers geeft aan in het huidige jaar meer gebruik te zullen maken van tijdelijke krachten, terwijl ruim 42% verwacht dat het aantal tijdelijke contracten gelijkt blijft. Wereldwijd liggen deze percentages op respectievelijk 34% en 44%. 

Tijdelijk contract biedt ook werknemer voordelen

Ook vanuit het perspectief van de werknemer is een tijdelijk contract vaak gunstig. Niet alleen omdat een tijdelijke arbeidsovereenkomst vaak een opmaat is naar een vaste aanstelling – zo’n 30% krijgt aan het einde van het contract een vaste baan - maar ook omdat het voor veel werknemers een waardevolle investering betekent in hun zakelijke netwerk. Bovendien geven veel werknemers aan dat ze, in tijden van economische onzekerheid, blij zijn dat ze aan het werk kunnen blijven dankzij een tijdelijke verbintenis. Ten slotte noemen de professionals nog de mogelijkheid tot het opdoen van nuttige werkervaring als groot voordeel.

Nederland loopt voorop

Joost Fortuin, executive director van Page Personnel, geeft aan dat Nederland wat betreft tijdelijk werk een van de koplopers is in Europa: “In Nederland zijn we meer gewend aan het gebruik van uitzendkrachten dan in de ons omringende landen. Het is hier veel meer onderdeel van onze werkfilosofie. Nederland loopt hierin voor op de rest van de wereld.” Waar tijdelijke arbeid in het verleden vaak een wat negatief imago had, lijken de tijden volgens Fortuin te zijn veranderd: “Tijdelijk werk werd altijd gezien als werk voor studenten of ZZP’ers, die anders niet aan de bak kwamen. Maar die visie is nu aan het veranderen, zo blijkt uit ons onderzoek.” En dat is een goede ontwikkeling voor de economie, denkt Fortuin: “Je vergroot de mobiliteit en kunt zo veel efficiënter gebruikmaken van talent. Het zou onder meer kunnen helpen de hoge werkloosheid te bestrijden.”

Datum: 03-03-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Michael Page, Page Personnel, PageGroup

Nieuws overzicht